Toby og Monica har det svært

I ”Toby og Monica har det svært” kan eleverne møde to børn som har psykisk vold og mobning inde på livet. Ved at hjælpe Toby, Monica og deres klassekammerater igennem en række valg, vil eleverne ikke kun opleve hvilke tanker, bekymringer og overvejelser der dukker op – men også hvordan skyld, tvivl og skam kan være følelser der er svære at navigere i. Eleverne møder Toby og Monica ved at navigere sig gennem et interaktivt værktøj, hvor man enten kan sidde i grupper eller to og to. Vi anbefaler også at klassen i fællesskab diskuterer Toby og Monicas situation. Se lærervejledningen for at få inspiration til, hvordan forløbet kan faciliteres i klassen. Der bør afsættes mindst 2 lektioner i alt.

2 lektioner

Når dine elever skal hjælpe Toby og Monica får eleverne undervejs både fakta om mobning og psykisk vold, men også redskaber til hvordan de både nu ,og i fremtiden kan søge hjælp til sig selv, men også hvis de møder andre som har brug for hjælp. ”Toby og Monica har det svært”, kan besøges igen og igen, da der er flere veje man kan gå, men også så eleverne løbende bliver gjort opmærksom på de mange muligheder der er for hjælp.

Tænd for lyden og tryk på start for at hjælpe Toby og Monica

Når du er kommet igennem Tobys eller Monicas historie kan du prøve igen. Måske vil du prøve den andens historie næste gang? Husk også godt på, hvilke hjælpere du vælger til allersidst. Disse hjælpere kan du eller en ven måske selv få brug for en dag. Husk også at du kan få fat i alle online hjælpere på deres hjemmesider.

 

 

Plakater til klassen: Har du brug for hjælp?

Her kan du se to plakater, som kan hænge i klassen. Den til venstre er til mellemtrin og den til højre er til udskoling.

Tryk her for at downloade plakaten til mellemtrinet.

Tryk her for at downloade plakaten til udskolingen.