dkBørn

UNICEF Danmarks Læringsunivers

Undervisningsmaterialer

Mangler du viden om Børnekonventionen, gode eksempler på børneinddragelse eller indsigt i betydningen af et rettighedsbaseret børnesyn?

Vi tilbyder dig inspiration til dit arbejde med børn og unge gennem videoer, podcasts, digitale e-læringsmoduler, guidelines og hele læringsforløb. Hvis du er lærer kan du også finde materialer til dine elever, med tilknyttede lærervejledninger. Søg dig frem til netop det du har brug for.

Du kan også læse mere om UNICEF Danmarks ambition om at være en samlende aktør for rettighedsundervisning i hele Danmark.

Video
Lærer/pædagog
Skoleleder
Læs mere

Helle Rabøl Hansen (cand.jur. og PhD) har beskæftiget sig med børns rettigheder gennem en årrække. Sammen med UNICEF har Helle arbejdet med at udvikle materialer, der oplyser om Børnekonventionens relevans for skoler. I denne video forklarer Helle, hvordan artikel 28 i konventionen giver børn ret til værdighed under uddannelse. Helle giver inputs til, hvordan et didaktisk greb med fokus på fællesskaber og forskellighed kan styrke elevernes rettigheder.