dkBørn

UNICEF Danmarks Læringsunivers

Undervisningsmaterialer

Mangler du viden om Børnekonventionen, gode eksempler på børneinddragelse eller indsigt i betydningen af et rettighedsbaseret børnesyn?

Vi tilbyder dig inspiration til dit arbejde med børn og unge gennem videoer, podcasts, digitale e-læringsmoduler, guidelines og hele læringsforløb. Hvis du er lærer kan du også finde materialer til dine elever, med tilknyttede lærervejledninger. Søg dig frem til netop det du har brug for.

Du kan også læse mere om UNICEF Danmarks ambition om at være en samlende aktør for rettighedsundervisning i hele Danmark.

Video
Forvaltning
Lærer/pædagog
Skoleleder
Læs mere

Børnekonventionen har til hensigt at beskytte alle børn, men nogle har mere behov for beskyttelse end andre. Når børn er i udsatte positioner får Børnekonventionens principper og artikler en endnu vigtigere betydning. I denne video kan du møde Per Schultz Jørgensen (professor i socialpsykologi) og Jens Raahauge (skoleleder), der fra hvert sit perspektiv forklarer, hvordan de ser på Børnekonventionen i relation til beskyttelsen af børn i særligt udsatte positioner.